Urmareste-ne
Mituri false despre masini electrice
06iun., 21 iunie 6, 2021Automobile Electrice

Cu siguranta ai auzit foarte multe stiri despre masinile electrice. Inca din momentul in care acestea au aparut pe piata oamenii au inceput sa discute o multime de lucruri despre aceste tipuri de autovehicule. Dar, foarte multe dintre informatiile regasite nu sunt tocmai adevarate.

Cele mai populare mituri false despre masinile electrice

Polueaza la fel de mult ca masinile pe benzina sau pe motorina

Acesta este un mit fals. Masinile electrice sunt prietenoase cu mediul inconjurator. In plus, acestea nu elimins reziduuri prin teava de esapament.

Intretinerea masinilor electrice este mai scumpa

Masinile electrice au ajuns sa fie tot mai atractive si mai accesibile. Costul bateriilor pe care acestea le utilizeaza a scazut foarte mult si acesta va ajunge sa scada si mai mult. De asemenea, din ce in ce mai multe tari sustin cumpararea de masini electrice cu ajutorul a diferite programe. In ceea ce priveste incarcarea, este clar ca electricitatea este o sursa ieftina de energie.

Nu prea sunt statii de incarcare

In tara noastra infrastructura pentru masinile electrice este in plina dezvoltare iar punctele de incarcare sunt tot mai des intalnite. In plus, iti poti lasa oricand masina la incarcat pe timpul noptii. Vei vedea inca de la prima utilizare ca si masina cu cea mai scurta raza de actiune te poate ajuta sa parcurgi cu usurinta drumurile zilnice prin oras.

Masinile electrice nu prind viteza

Acesta este un mit fals care a fost tot mai des intalnit in randul persoanelor care sunt pasionate de domeniul auto. Bineinteles ca masinile electrice prind viteza si orice persoana care este pasionata de domeniul auto ar fi multumita de ea.

Masinile electrice nu sunt sigure

Masinile electrice sunt sigure si toate acele mituri cum ca bateria acestora ar putea exploda atunci cand masina este implicata intr-un accident este fals. Masina nu va lua foc daca este implicata intr-un accident. Mai mult de atat este sigur sa iti incarci masina indiferent de vreme.

Masinile electrice nu au viata lunga

Masinile electrice au o viata lunga daca acestea sunt ingrijite corespunzator. In plus, acestea nu au nevoie de foarte multe reparatii deoarece modul in care sunt realizate este unul calitativ. Te poti folosi de bateria originala a masinii o perioada lunga de timp.

Litiu este o substanta toxica

Litiul utilizat in bateriile masinilor electrice este extras din lacurile secate din America de Sud si din China. Acesta se mai poate obtine cu usurinta si din reciclarea bateriilor litiu-ion.

Masinile electrice au in componenta lor doar cateva piese principale care se afla in miscare fata de un motor cu ardere interna care are o arhitectura mult mai complexa si reglaje mult mai fine. In cazul masinilor electrice placutele de frana rezista de pana la 3 ori mai mult decat in cazul automobilelor obisnuite.

Masinile electrice sunt eficiente si nu polueaza, acestea sunt prietenoase cu mediul inconjurator si prin urmare iti pot asigura o calatorie sigura.


Vrei sa testezi o masina 100% electrica? Te asteptam in Cluj-Napoca la un TEST DRIVE! Programeaza-te la >> 0724 054 103 <<

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button