Urmareste-ne
Despre intretinerea unui autovehicul electric
08iul., 21 iulie 8, 2021Automobile Electrice

Industria auto a trecut prin numeroase schimbari. Masinile electrice par sa se transforme in solutii sigure pentru viitor.

O masina electrica este alimentata de un acumulator reincarcabil iar asta o face sa fie ideala pentru mediul inconjurator deoarece contribuie la diminuare poluarii.

Ce trebuie sa stii despre intretinerea unei masini electrice

Intretinerea unui vehicul electric are nevoie de o abordare complet diferita fata de intretinerea unui vehicul standard. Masinile electrice nu au nevoie de lichide sau de sisteme de ardere pentru a functiona.

Echipamentele de filtrare nu sunt nici ele necesare deoarece aceste tipuri de masini nu emit gaze care sa necesite evacuare.

Pe langa toate astea, masinile electrice cuprind mai putine componente decat vehiculele diesel sau cele pe benzina. Drept urmare, exista mult mai putine piese care se pot strica. Franele nu vor avea nevoie de inlocuire atat de des iar asta este perfect pentru orice persoana deoarece inseamna mai putin timp petrecut in service.

Reviziile masinilor electrice se fac destul de rar, durata putand fi de pana la doua ori mai mare decat pentru autoturismele pe benzina sau diesel. Bateria este singura componenta a masinii de care ar trebui sa ai mai multa grija.

Anumite sisteme dintr-o masina electrica ar putea fi reparate de mecanicii clasici dar cel mai bine este sa apelezi la service-uri specializate care sa iti poata oferi garantia de care ai nevoie.

Incarcarea masinii electrice

In tara noastra numarul statiilor de incarcare pentru masini electrice se afla in continua crestere. Dar este important ca toata lumea sa stie ca aceste masini se pot incarca atat de acasa cat si de la munca. Puterea prizei in care incarci masina determina cat de rapid se va acumula energia in baterie. Daca vrei sa iti incarci masina la o priza clasica de acasa, poate dura intre 10 si 15 ore pentru o incarcare completa. Daca in schimb vei alege o statie rapida de 50 – 12- kWh atunci masina ta va fi incarcata in doar 30 de minute.

Masinile electrice vor deveni din ce in ce mai populare in tara noastra. Gama acestora se va largi si acestea vor deveni in timp o alegere din ce in ce mai buna pentru soferi.

Exista unele tari in Europa in care urmeaza sa se interzica vanzarile masinilor diesel si pe benzina, soferii putand sa cumpere numai masini electrice.

In lanturile mari de supermarket-uri vei gasi puncte de incarcare in aer liber sau in parcari subterane. Asta este o imbunatatire pentru ca in timp ce iti faci cumparaturile iti poti lasa masina la incarcat astfel incat sa ajungi acasa in deplina siguranta.

Masinile electrice ofera foarte multe avantaje, fiind prietenoase cu mediul inconjurator. Gandeste-te la toata acea economie de combustibil si de emisii CO2 dar si la confortul si siguranta ta.


Vrei sa testezi o masina 100% electrica? Te asteptam in Cluj-Napoca la un TEST DRIVE! Programeaza-te la >> 0724 054 103 <<

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button