Urmareste-ne
Ce economii poti face daca cumperi o masina electrica
28iun., 21 iunie 28, 2021Automobile Electrice

Masinile electrice ofera foarte multe beneficii. Acestea au numeroase avantaje atat pentru mediul inconjurator cat si pentru tine, utilizatorul final.

Acestea fiind spuse, in randurile urmatoare vei putea gasi cateva avantaje pe care ti le poate oferi din punct de vedere finaciar un asemenea autovehicul:

Economiile pe care o masina electrica le asigura

Masinile electrice sunt mai avantajoase la costuri

Chiar daca o masina electrica noua te va costa mai mult atunci cand o achizitionezi fata de varianta cu motor termic, aceasta isi va amortiza investitia destul de repede.

Astfel, vei putea face zilnic trasee scurte cu ajutorul masinii electrice si vei economisi mai multi bani decat daca ai conduce o masina clasica. Conform statisticilor, doar din combustibil vei putea economisi in 2 ani aproximativ 1500 de euro.

Masinile electrice au un cost de mentenanta mai mic

Daca in cazul masinilor clasice este nevoie de interventie service regulata, la cele electrice aceste interventii precum schimbarea uleiului, filtrelor de aer, bujii, curele de distributie nu vor mai fi necesare. Toate acestea vor reprezenta o economie considerabila pentru tine.

Taxele impuse pe masinile electrice sunt mai mici

Taxele pentru masinile electrice sunt mult mai mici fata de taxele pentru masinile clasice, vei vedea acest lucru inca din primul an de la achizitie. Toti posesorii de masini electrice sunt scutiti de impozit iar asta reprezinta un mare avantaj.

Alimentarea este gratuita in anumite locatii

Un alt mare beneficiu pe care masinile electrice le ofera este alimentarea gratuita. Gandeste-te cate drumuri poti face atunci cand iti alimentezi masina de la o statie in mod gratuit.

Exista anumite locatii in care poti incarca masina in mod gratuit o singura data pe zi sau anumite locuri in care tarifele sunt foarte mici. Indiferent de situatie, costul unei calatorii cu masina electrica este mult mai mic fata de costul unei calatorii cu o masina standard, mai ales ca pretul carburantului este intr-o continua crestere.

Vehiculele electrice sunt mai sigure

Atunci cand ne gandim la o masina electrica ne gandim la un vehicul complex care are mai putine componente fata de masinile traditionale. Acumulatorii pe care aceste tipuri de masini le detin scad centrul de greutate si sunt mai putin predispusi la aprindere/explozie fata de motoarele traditionale care sunt alimentate cu combustibil.

In concluzie, automobilele electrice reprezinta o alegere sigura pentru toate persoanele care isi doresc sa aiba parte de o masina calitativa. Faptul ca aceste tipuri de masini iti ofera foarte multe avantaje financiare te poate ajuta sa iei mult mai usor o decizie atunci cand vine vorba de a face o achizitie.

La nivel mondial se doreste inlocuirea cat mai rapida a masinilor traditonale cu cele electrice. Tot mai multe state ofera diverse beneficii pentru a incuraja oamenii sa isi cumpere masini electrice, Romania numarandu-se printre aceste tari.


Vrei sa testezi o masina 100% electrica? Te asteptam in Cluj-Napoca la un TEST DRIVE! Programeaza-te la >> 0724 054 103 <<

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button