Urmareste-ne
Avantajele masinilor electrice
24mai, 21 mai 24, 2021Automobile Electrice

Masinile electrice se bucura in prezent de o popularitate iesita din comun. Acestea sunt dotate cu un motor electric care este sustinut de o baterie sau de un alimentator care se incarca de la reteaua de curent electric. Masinile electrice reprezinta o solutie viabila pentru diminuarea poluarii aerului prin reducerea cantitatii de CO2 eliminata in atmosfera.

In randurile de mai jos vei putea descoperi care sunt avantajele masinilor electrice:

Se incarca cu usurinta

Cea mai mare calitate a masinilor electrice este ca se pot incarca cu usurinta. Nu mai este necesar sa mergi la benzinarie pentru ca masina sa poata functiona, un astfel de automobil putand fi incarcat acasa, la serviciu si chiar atunci cand esti in vacanta.

Daca folosesti masina zilnic atunci este recomandat sa ai un garaj racordat la energie electrica astfei incat sa poti lasa masina peste noapte la incarcat.

Intretinere ieftina

Autovehiculele electrice au mai putine piese in miscare si anexe fata de celelalte masini care folosesc combustia interna. Reviziile acestora sunt mult mai ieftine! Vei putea uita de schimbul de ulei, filtre, antigel, bujii, kituri de distribuitie si multe altele.

Masinile electrice conserva viata placutelor si a discurilor de frana datorita franarii regenerative. Chiar daca automobililele electrice au nevoie de o oarecare mentenanta, aceasta s-a dovedit a fi neglijabila.

Contribuie la un viitor mai curat

Automobilele electrice nu au emisii poluante, prin urmare vei participa si tu la lupta impotriva poluarii si a tuturor problemelor pe care aceasta le atrage dupa sine.

Calitatea aerului din marile orase ale lumii lasa foarte mult de dorit mai ales in orele de varf atunci cand mii de autoturisme emana vapori toxici.

O masina electrica foloseste o resursa regenerabila. Electricitatea se poate obtine prin foarte multe metode si daca este obtinuta prin mijloace eco-friendly este mult mai buna pentru mediu.

Poluare fonica redusa

Daca nu esti fanul masinilor zgomotoase trebuie sa stii ca o masina electrica iti va putea oferi fara probleme o calatorie silentioasa si placuta. Zgomotul emis de un vehicul normal este mult mai mare decat zgomotul emis de o masina electrica.

Taxe mult mai mici

Daca vrei sa cumperi o masina electrica vei vedea ca acestea sunt scutite de impozitul anual.

Aspect placut

Masinile electrice atrag priviri instant deoarece au un design nonconformist.

Ofera siguranta in cazul accidentelor rutiere

In cazul masinilor electrice, masa acestora este distribuita uniform si fiecare punte are propriul motor electric. In cazul masinilor cu motoare termice zona unde se afla motorul este mult mai grea, iar in cazul unui impact pagubele pot fi foarte mari.

Pericolul de incendiu datorat aprinderii carburantului este inexistent in cazul masinilor electrice.

Dupa cum observi masinile electrice prezinta o multime de avantaje si de-a lungul timpului acestea vor evolua mai ales la capitolul autonomie. Inainte de a cumpara o astfel de masina este bine sa fii informat si sa cunosti toate calitatile pe care aceasta le are.

Descopera modelele disponibile pe site-ul nostru si ia legatura cu un consultant daca vrei sa afli si mai multe detalii.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button