Urmareste-ne
Hybrid sau electric
31mai, 21 mai 31, 2021Automobile Electrice

Intre masinile hibrid si cele electrice sunt cateva diferente considerabile. Masinile electrice sunt o alternativa viabila pentru mobilitate urbana in timp ce modele hibride reprezinta mixul dintre impactul asupra mediului inconjurator si autonomie.

Daca pasiunea ta pentru condus se imbina cu tendintele ecologice si cu cele practice atunci aceste tipuri de autovehicule pot fi ideale pentru tine. Cu toate astea exista cateva diferente intre cele doua tipuri de masini:

Cate tipuri de masini electrice exista?

  • Masini 100% electrice

  • Modele plug-in hybrid

  • Masini electrice cu autonomie extinsa


Vrei sa testezi o masina 100% electrica? Te asteptam in Cluj-Napoca la un TEST DRIVE! Programeaza-te la >> 0724 054 103 <<


Diferentele dintre masinile hibrid si cele 100% electrice

Masinile electrice

Autovehiculele 100% electrice sugereaza foarte clar despre ce este vorba inca din denumire. Acestea functioneaza doar cu motorul electric si au incorporate baterii care se incarca. O astfel de masina este ideala pentru oras si chiar si pentru drumurile putin mai lungi. Ca sa o poti incarca este suficient sa o conectezi la o priza si te vei bucura de o masina functionala.

Masinile hibrid

Modelele hibrid au o baterie care se poate incarca dar si un rezervor cu combustil de rezerva. In momentul in care ai nevoie de putere masina va incepe sa foloseasca din rezervorul cu combustibil. Aceasta masina este utila celor care parcurg distante lungi catre serviciu sau in afara orasului.

Din pacate poate aparea o problema atunci cand sunt folosite doua tehnologii in acelasi timp, mai exact atunci cand pui bateria si motorul pe combustibil intr-un spatiu mic.

Aceasta caracteristica poate duce la o performanta scazuta, prin urmare daca vrei sa iti cumperi un astfel de model trebuie sa fi foarte atent la autonomia bateriei.

Ce sa alegi? O masina electrica sau una hibrid?

Depinde foarte mult de preferintele si nevoile tale. Daca vrei sa optezi pentru o masina 100% electrica atunci te felicitam deoarece ai ales corect atat din punct de vedere al bugetului cat si in folosul mediului inconjurator. Daca in schimb nu esti convins in totalitate ca vrei o masina electrica atunci ar fi bine sa optezi pentru modelul hibrid.

Ce trebuie sa tii minte

Inainte sa alegi tine cont de urmatoarele lucruri:

  • daca e vorba de buget, masinile 100% electrice sunt in general mai ieftine;
  • nu trebuie sa crezi tot ce auzi despre masinile electrice. Sunt foarte multe mituri care circula, spre exemplu unele persoane spun ca masinile electrice sunt incete sau ca nu sunt sigure, lucru care este cat se poate de fals;
  • ia in considerare toate nevoile tale si decide conform acestora inainte de orice achizitie.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button